Palliatieve & terminale zorg thuis. Werkzaam in Zeist, Driebergen, Doorn, Maarn en Maarsbergen

Hospice de Wijngaard

Hospice de Wijngaard is een gespecialiseerde zorgvoorziening met 8 plaatsen waar gasten verblijven die niet meer kunnen genezen en een levensverwachting hebben van gemiddeld drie maanden. Hier wordt palliatief/terminale zorg verleend die erop gericht is om het voor de gasten zo comfortabel mogelijk te maken. Dit gebeurt in een huiselijke sfeer. Hier kunnen gasten zich voorbereiden op het levenseinde en op een waardige manier afscheid nemen. Ze worden verzorgd door een toegewijd, professioneel team van verzorgenden en verpleegkundigen, dat specifiek is opgeleid voor het verlenen van palliatieve zorg. Dit team wordt regelmatig ondersteund door NPV vrijwilligers.

Vrijwilligers in Hospice de Wijngaard

Cliƫnten in de laatste levensfase hebben behoefte aan liefdevolle aandacht en nabijheid. Daarbij kun je denken aan het bestrijden van onrust door een hand vast te houden, te zingen, te lezen of te bidden. Of door met hen te praten, naar hen te luisteren of te gaan wandelen als dat nog kan. Maar ook het helpen met eten of drinken, of het bieden van complementaire zorg zoals hand- of voetmassage behoort tot de mogelijkheden.

Hospice de Wijngaard heeft momenteel acht palliatieve plaatsen. Er komen bijna dagelijks NPV-vrijwilligers. Het streven is om zeven dagen per week en meerdere keren per dag vrijwilligers in te zetten in het Hospice. Om dit te bereiken hebben we behoefte aan meer vrijwilligers. Als vrijwilliger werk je samen met de zorg en kun je altijd op hen terugvallen.