Nieuwsberichten

Introductietraining nieuwe vrijwilligers

Introductie training op 5 en 19 november.
NPV-Zeist heeft weer plaats voor nieuwe vrijwilligers. De vraag naar buddy’s of vrijwilligers die ondersteuning bieden bij ernstige ziekte of bij de laatste levensfase is groot. Als het einde nadert willen mensen graag thuis sterven, omringd door hun dierbaren. Dat betekent vaak dat degene die mantelzorg biedt een pittige taak heeft, maar wel heel gemotiveerd is om het vol te houden. Een vrijwilliger die langskomt kan dan verlichting geven. Een vrijwilliger luistert, helpt met eten of drinken, is er gewoon, kan even meedenken, iets voorlezen, gezelligheid meebrengen en rust. Het is dankbaar werk, vaak groeit er in deze laatste fase een mooi contact, is niet alleen de kwetsbare mens geholpen, maar heb je er als vrijwilliger ook wat aan, een betekenisvolle dag, een onvergetelijk moment, of iemand die uitziet naar je komst.

Promotiefilmpje samenwerking Hospice Koriander

NPV vrijwilligers zijn ook werkzaam in Hospice Koriander, een mooie samenwerking! Hiervoor is een promotiefilmpje gemaakt die mooi de toegevoegde waarde van onze vrijwilligers laat zien.

Thema bijeenkomst over afscheid nemen

Ademloos hebben we geluisterd naar de interactieve lezing van Hilda Zuidam van het Bezinningshuis over afscheid nemen, wanneer je bij een client vertrekt en niet weet of je elkaar nog weerziet. Samen met Hilda dachten we na over onze onderliggende motivatie en drijfveren waarin de vragen “namens wie kom je”, “wat is je doel” en “in wiens belang is het afscheid nemen” aan de orde kwamen. Ook hebben we stil gestaan bij de vraag: wat zeg je wel en niet als je weg gaat en hoe zorg je daarin voor jezelf. Mooie onderwerpen die verdieping en bewustwording teweeg brachten.

Vrijwilligersuitje 2019

Met alle vrijwilligers hebben we een geweldig uitje gehad bij Kromme Rijn fruit de Achterdijk in Bunnik. We werden ontvangen met heerlijke kersentaart en Evelien Westeneng kon boeiend vertellen over de historie van de fruittuin. Ook hebben we gehoord wat er allemaal bij komt kijken om fruit te kweken, indrukwekkend. Na een rondleiding genoten we van een lunch met een prachtig uitzicht over het mooie terrein.

18 maart: Dag mama

Dag Mama, een theatervoorstelling over omgaan met dementie.
Sport- en cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 29, 3956 ED Leersum
Maandag 18 maart 2019
Inloop vanaf 18.30 uur, voorstelling: 19.00 – 22.00 uur.
Kom op tijd: vanaf 19.00 uur kun je de zaal niet meer betreden
.

Jaarvergadering 2019

Op 25 april zal de jaarvergadering worden gehouden. Deze zal beginnen om 20:15 en wordt gehouden in de Amandelhof aan de Arnhemse Bovenweg 2 in Zeist. Vanaf 20:00 uur is de deur open en wordt u ontvangen met koffie en thee. Dr. Paul Lieverse zal spreken over overbehandelen.
Voorafgaand aan de jaarvergadering zal er vanaf 19:30 een ledenvergadering worden gehouden.

Vrijwilligersuitje 2018

End juni zijn we met elkaar naar de Botanische tuinen in Utrecht geweest. Na een rondleiding hebben we het het uitje afgesloten met een heerlijke lunch. Bedankt vrijwilligers voor jullie inzet!

Nieuwe vrijwilligers

In de afgelopen maand hebben we negen nieuwe vrijwilligers mogen opleiden en verwelkomen. Half mei hebben ze hun certificaat in ontvangst mogen nemen.Een aantal zijn zelfs al direct na de afronding begonnen met het werk. We zijn blij met hen.