Palliatieve & terminale zorg thuis. Werkzaam in Zeist, Driebergen, Doorn, Maarn en Maarsbergen

Palliatieve buddyzorg

Buddyzorg is bedoeld voor mensen met een levensbedreigende of ongeneeslijke ziekte. Door uw ziekte kunt u te maken krijgen met eenzaamheid, zorgen, vragen en soms onbegrip. Een buddy kan u helpen hiermee om te gaan. Hij of zij is iemand aan wie u uw verhaal kwijt kunt of met wie u dingen kunt ondernemen.

Wat kunt u van een buddy verwachten?

Van een buddy kunt u verwachten:

  • regelmatig bezoek over een langere periode
  • persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Bij een buddy kunt u terecht met uw persoonlijk verhaal.
  • mogelijkheid voor afleiding of samen iets te ondernemen, zoals wandelen, fietsen, samen op pad gaan.

Buddyzorg aanvragen

U of uw mantelzorger kan zelf contact opnemen met onze coördinator. Het is ook mogelijk dat de thuiszorgorganisatie die u verzorgt – in overleg met u – een aanvraag voor buddyzorg doet.

Na de aanvraag komt de coördinator binnen enkele dagen op bezoek voor een eerste kennismaking. Op basis hiervan zoekt de coördinator een buddy die bij u past. Daarna komen zij samen op bezoek voor een verdere kennismaking. Er wordt gezocht naar gezamenlijke interesses als ingang voor een groeiend contact. Wanneer er een ‘klik’ ontstaat tussen u en de buddy kunnen daarna verdere afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld hoe vaak de buddy langs komt.

Tijdens de periode van inzet van de buddy zal er ook een aantal keren contact zijn met de coördinator. Ook bij vragen kunt u met de coördinator contact opnemen.

Neem gerust contact met ons op

Van een professional

Het deed mijn cliënt zoveel goed dat iemand naar hem luisterde en er voor hem was. Prachtig om te zien.

Lees verder