Palliatieve & terminale zorg thuis. Werkzaam in Zeist, Driebergen, Doorn, Maarn en Maarsbergen

Terminale zorg thuis

Vrijwillige terminale zorg thuis is bedoeld voor mensen die in hun laatste levensfase zijn en graag thuis of in een woon/zorg centrum willen worden verzorgd. Dit vraagt vaak veel van familie en mantelzorgers. Vrijwilligers van de NPV-afdeling Zeist kunnen hierbij helpen. Zij kunnen de taken van de mantelzorgers overnemen of aanvullen. De vrijwilligers werken samen met de thuiszorgorganisatie. De thuiszorgorganisatie blijft verantwoordelijk voor de professionele zorg.

Wat kunt u van ze verwachten?

Van onze vrijwilligers kunt u verwachten:

  • assistentie bij de dagelijkse zorg zoals helpen bij eten, drinken en toiletgang
  • begeleidende taken, zoals het aflossen van de mantelzorg, aanwezig zijn voor de cliënt
  • zorgen voor afleiding door middel van een stukje voorlezen, een spelletje, gezamenlijk een kopje koffie drinken, even naar buiten en dergelijke
  • ‘er zijn’ voor de cliënt
  • hand- en voetmassage

Thuiszorg aanvragen

U of uw mantelzorger kan zelf contact opnemen met onze coördinator. Het is ook mogelijk dat de thuiszorgorganisatie die u verzorgt – in overleg met u – een aanvraag voor vrijwillige terminale thuishulp doet. Ook uw huisarts kan deze hulp aanvragen.

Na de aanvraag komt de coördinator binnen enkele dagen op bezoek om met u en/of uw mantelzorgers te bespreken op welke manier u het beste geholpen kunt worden.

We proberen zo spoedig mogelijk na de aanvraag de gevraagde hulp in te zetten.

 

Neem gerust contact met ons op

 

De ervaringen van een zus

Hartelijk dank voor jullie integere, deskundige, en warme ondersteuning. Altijd was er begrip en inzet om ons te ondersteunen en dat is voor een ieder zeer waardevol….

Lees verder

Het verhaal van een dochter

Als een kameleon pasten de vrijwilligers zich aan aan onze omgeving. Zichtbaar en onzichtbaar nemen ze dagelijkse klusjes uit handen, genereren tijd voor mezelf, ondersteunen mijn moeder, bieden een luisterend oor. Zo waardevol…..

Lees verder

Het verhaal van kinderen

Wij willen de NPV-vrijwilligers die in de zomer bij onze moeder kwamen heel hartelijk bedanken. Dankzij hun inzet was het mogelijk dat onze moeder de laatste weken van haar leven thuis kon doorbrengen….
Lees verder