Palliatieve & terminale zorg thuis. Werkzaam in Zeist, Driebergen, Doorn, Maarn en Maarsbergen

Vrijwilligers NPV Zeist

Voor de terminale thuiszorg en de buddyzorg is de NPV Zeist helemaal afhankelijk van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn mensen die een deel van hun tijd beschikbaar stellen voor hun medemens. De hulp die zij bieden aan mensen die een moeilijke tijd doormaken is van onschatbare waarde. Gewoon “er zijn” is vaak al voldoende om cliënten het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. De NPV is een landelijke christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit het perspectief van de patiënten bezighoudt met de zorg voor het leven. Van onze vrijwilligers vragen wij dat ze deze overtuiging respecteren.

Vrijwilliger worden?

Wij organiseren jaarlijks een introductiecursus voor vrijwilligers. Deze cursus maakt deel uit van de voorbereiding op het vrijwilligerswerk. De cursus bestaat uit 7 dagdelen. Is deze vorm van vrijwilligerswerk wellicht iets voor u? Bel dan vrijblijvend met onze coördinator om over de inhoud van deze vorm van vrijwilligerswerk door te praten. Ook zonder “zorgervaring” bent u bij ons van harte welkom! U wordt als vrijwilliger in de terminale zorg en/of de buddyzorg intensief begeleid door de coördinator. Daarnaast hebt u regelmatig contact met medevrijwilligers. Tijdens groepsbijeenkomsten bespreken we een bepaald thema. Regelmatig staat ook intervisie centraal waarbij we van elkaars ervaringen leren en elkaar kunnen helpen.

De ervaring van een vrijwilliger

Het vrijwilligerswerk in de terminale thuiszorg geeft mij veel voldoening. Je probeert er in de laatste levensfase helemaal voor hem/haar te zijn… Lees verder

Vrijwilligerswerk…

…je geeft je liefde, tijd en aandacht en je krijgt er zo veel voor terug.

Lees hier het ervaringsverhaal van Esther!

Vrijwilliger worden?

vraag hieronder geheel vrijblijvend informatie aan:

Naam:

Email:

Telefoonnummer:

Controle:
*